Første modul i Digital Markedsføring er gjennomført, og vi har nå kommet til modul 2. Her skal vi lære om Sosial kommunikasjon av Cecilie Staude. Vi skal i dette kurset blant annet sette oss inn i FNs bærekraftmål, og en selvvalgt organisasjons forhold til disse målene. Jeg har valgt å skrive om 4ocean. Grunnen til dette valget, er fordi jeg synes jobben 4ocean gjør er viktig.

Hva er FNs bærekraftmål?

FNs bærekraftmål består av 17 hovedmål og 169 delmål. Disse målene skal bekjempe fattigdom, ulikhet og klimaendringer, og vi skal jobbe i fellesskap for å nå disse målene innen 2030. Disse målene dekker de tre dimensjonene i bærekraftig utvikling; Klima og miljø, Økonomi og Sosiale forhold.

4ocean

På en strand i Bali ble gründerne Alex og Andrew oppmerksom på hvor mye plastikk som lå i havet. De ønsket å gjøre noe med dette, så de ansatte kapteiner som via båt begynte å rense havet. Plastikken som de plukker opp fra havet brukes til å lage 4ocean armbånd de kunne selge. På denne måten får de betalt arbeiderne.

På hjemmesiden deres 4ocean.com kan du følge progresjonen på arbeidet. Både på hvor de jobber, men også hvor mye plastikk de har fått hentet inn. 11.03.2020 har de 8334562 lbs eller 3780493 kg!

Det er kanskje lett å forstå at 4ocean jobber mot FNs bærekraftmål 14, nemlig Liv under vann. Men ved å sysselsette mennesker for å gjøre jobben bidrar de også til å nå målene 1. Utrydde fattigdom, 10. Mindre ulikhet og 13. Stoppe klimaendringene.

Kilder:

https://www.minstemme.no/faglige-ressurser/Hva_er_FNs_baerekraftsmal

https://4ocean.com/

One Comment

 1. Beate

  Hei.
  En fin start på noe som kan bli et godt innlegg.
  Du skriver i innledingen at du synes arbeidet til 4ocean er viktig, men det hadde vært veldig fint om du utdypet litt om hva du synes er viktig og hvorfor.
  Veldig fint at du skriver litt om hva FNs bærekraftsmål, men det er veldig kort og man får derfor ikke ordenltig innsikt i hva disse målene er til for – uttdyp gjerne litt mer om dette. Jeg kunne ønske du også gikk litt mer inn på de målene du ønsker å ta for deg når du skal se på 4ocean.
  Jeg kunne generelt sett ønske at innlegget var litt lengre da det er litt vanskelig å komme med konkrete tilbakemeldinger på et så kort innlegg. Men, til senere, husk gode og beskrivende overskrifter og flere kilder (gjerne som hyperkoblinger). Skriv gjerne litt om hva du tenker og mener rundt temaet du skal ta for deg også, ikke nødvendigvis med «jeg mener at..» men prøv å drøfte litt hva som er bra eller ikke og hvorfor.
  Supert at du bruker bilder for å illustrere, men her er bildene nesten hele innlegget.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *