Tiden hvor jeg leste bøker for å få ny kunnskap og noterte ned viktige notater i en skrivebok begynner å nå sin ende. Med dette skulle man tro at jeg brukte mindre tid på å få ny lærdom i dag enn før, men tvert om. I dag florerer det ny kunnskap digitalt, og det er nesten umulig å ikke bli servert nye spennende temaer.

Sosiale medier har virkelig satt sitt preg på vår generasjons hverdag. Apper som Facebook, Snapchat, Instagram og Twitter blir brukt daglig. Selv om jeg er negativ til dagens mobilbruk er jeg svært fornøyd med å kunne leve i en tid hvor vi enkelt kan finne ny informasjon på noen få sekunder med telefonen.

Min favoritt app: Twitter

Personlig bruker jeg ikke mye tid på å lese aviser verken på papir eller på nett. Måten jeg holder meg oppdatert på nyhetsbildet på er ofte via sosiale medier som Twitter. Her kan jeg selv velge å følge de personene som deler sine tanker innad i mitt interessefelt. På denne måten får jeg bare ved å åpne en app de nyhetene som interesserer meg, og ofte sammen med en persons refleksjoner. Dette gjør at jeg kan diskutere dette emne faglig, og få ny lærdom ved en annen persons vinkling på saken.

Google docs

Jeg er en stor tilhenger av Google docs når man skal jobbe i fellesskap. Skal man samarbeide med andre med for eksempel en skoleeksamen er dette en genial måte å dele tekster på. Her kan alle i gruppen notere ned notater til felleskapet. Dette gjør at man også kan skrive en felles tekst samt lagre lenker som kan være nyttige.

Blogging

Blogging er ikke lengre bare for å promotere et bestemt produkt, men også for å kunne dele sine tanker om emner bloggeren finner interessant. Et blogginnlegg krever mer av skriveren enn når man kun skriver notater i en notatblokk. Dette har jeg erfart at gjør at man lettere husker emnene jeg har skrevet om. Samtidig er det lettere å dele tankene med andre, og kanskje få kommentarer med andres syn på samme emne. Jeg har stor tro på at blogging i undervisningssammenheng er kommet for å bli, og kommer til å bli mye mer utbredt.

One Comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *